Godmorgon

Klockan är kvart i åtta och jag är redan i skolan.. dags för c-uppsatsskrivning med min grupp. Sitter och väntar på att killarna ska komma nu.

Igår satt jag i skolan och skulle till en uppgift leta skriftliga fel på skolans hemsida, döm om min förvåning om jag inte hittar en bild på mig själv där på hemsidan. Helt ovetandes om att denna bild ens tagits!

Jag var fanbärare för något år sedan.. och detta hade tydligen sparats på bild. Mycket vackert =)

Har precis sagt hejdå till Fransson, då hon lämnar mig idag och åker ner till Göteborg. Jag åker norröver imorrn eftermiddag och vi hinner därför inte ses innan påsk. Kommer sakna dig Lena von Tratt ;)

Idag ska jag cykla upp till Ryhov, där jag på sjukhuset ska besöka den Radiologiska enheten för att röntga min skadade fot. Ska bli spännande att höra vad resultatet av röntgen visar! Har inte varit uppe på Ryhov sen den där första veckan i Jönköping hösten 2007. Det var en skrämmande tid och jag har inte alltför goda minnen därifrån. Sorkfeber och suspekt tropisk sjukdom.. jag är en normal tjej, det är jag övertygad om!!

Ha en bra dag!


Vår!!

Våren har kommit till Jönköping. Gator sopas, solen skiner (ibland) och man kan ta fram vårjackan ur garderoben.
Det är underbart!
Snart är det påsk och då tar jag och Anna en resa hem till Dalarna.


Har påskpyntat lite fint i vårt kök med en tupp jag gjorde som liten.

I fredags hade Björn Fransson myskväll med Norell, då vi gjorde en god middag och kikade på Lets Dance.


Resten av helgen har bestått av en del plugg och träning. Blev en utgång på Enkelt igår också.
Imorse hade jag en mysig brunch med Norell och Lollo på Waynes inne i stan.

Ska bli bättre på att uppdatera bloggen.. jag lovar!


Underbara Brunch

Precis hemkommen från Camilla och Marcus där vi blev bjudna på en underbart god söndagsbrunch med mycket trevligt sällskap.



Nybakade scones, amerikanska pannkakor, äggröra, bacon, kaffe och juice :) Vi frossade i godsaker!

Igår eftermiddag tog vi en mysig fika i solen på Wayne's.


Jag, Lena och Mikaela var lagom optimistiska och gjorde årspremiär för vårjackan. Tyvärr blev det väldigt kallt när vi skulle promenera hem.

Men, Hallelujah.. våren är på väg, fåglarna börjar kvittra och asfalt börjar sakta men säkert synas på gatorna.
Det är underbart :)


Grattis mamma :)

Grattis älskade Mamma på födelsedagen :)
Hoppas du får en underbar dag!


En timme dansade vi, jag och Lena. Det var onsdag kväll, och Björn Fransson hade långtråkigt och beslutade sig tillslut för att slå ett slag för dansen. Stereon skruvades på högsta volym och vi hade grymt kul till Hubba hubba zoot zoot, Sånt är livet, Efter plugget, Hockeyfrilla och andra gamla klassiker. Grannarna måste nog trott att vi hade fest, men icke.. vi hade bara en dansant kväll.

Lena skruvar på volymen på max.

I torsdags kväll firade vi Carin som gått och fyllt år. Blev en mycket lyckad kväll hemma hos Björn Fransson med thaimat, pannkakstårta och förfest med trevligt sällskap. Kvällen avslutades på Club Caj.




Trevlig helg!

Icke att förglömmas: Tusen tack för sången jag fick inatt på IQ Svar. Majsan, Empan å Ida.. ni är mycket underhållande och jag fick mig ett gott skratt :)


Vasaloppet

Vasaloppet

Vasaloppet 2010. Idag, den första söndagen i mars, var det återigen dags för årets Vasalopp. Klev upp tidigt med klockan på ringning för att äta en mysig frukost framför tvn. Önskade innerligt att jag stod på startlinjen i år, men jag har ju inte kunnat träna på snö alltför mycket. Får bli ett annat år!!

Följde hela loppet framför tvn, med den rafflande spurten på slutet som Brink tillslut vann mot Tynell. Pappa och Mats tog sig i mål runt 2-3tiden och jag lyckades tajma in så jag såg deras målgånger på web-tvn. Starkt jobbat! Ett roligt återkommande inslag under dagen var HippHipp-Kajans insats. Utrustad med alla nödvändigheter; en broschyr med Svenska Skidförbundets tävlingsregler för långlopp, mobil med web-tv så han kunde följa loppet samt en pannlampa som kan behövas vid målgång efter mörkrets inträde. En mycket underhållande dag har jag haft framför tvn.

Men som jag märkte så blev jag trött efter över 7 timmar framför tvn och tog en promenad till ICA för att införskaffa bakingredienser. Nu är plåten precis klar i ugnen och jag lyckades med goda kolakakor. Mumma!

Helgen har förövrigt mestadels spenderats ensam med desperata försök att försöka få någon som helst normal kroppskänsla med min hemska träningsvärk från torsdagens extrema träning. Har mest haltat mig fram i lägenheten genom att stödja mig mot väggar och möbler, och trapporna ska vi inte ens prata om...                   Jag har bara mig själv att skylla.

Avnjöt en god middag med Anna och Helena i fredags. Mycket trevligt =) Efter att igår skrivit klart min hemtenta blev det att avsluta dagen med en kopp te, popcorn och den alltid så underbara filmen Notting Hill.

Nu längtar jag efter att få socialisera mig och hoppas den kommande veckan kommer bjuda på mycket roligt, dvs. om min träningsvärk nu vill försvinna.


Update

Måste först och främst be om ursäkt för min dåliga uppdatering den senaste veckan.
Så här kommer ett nytt inlägg till min lilla skara av trogna läsare.
Vaknade imorse med årets träningsvärk, vilket var mer än välförtjänt och självförvållat.
Körde tuff träning igår under 2 och en halv timme.. så jag får väl skylla mig själv. Friskis i Jönköping firar 25 år och hade igår jubileumspass som jag såklart var tvungen att prova på. Det började med CrossFit, vilket är en sorts högitensitetsträning. Efter en jobbig uppvärmning med bla. björngång (till mig stora förtjusning) påbörjade vi det vi kommit dit för att göra. Under 12 minuter körde vi tre övningar varv på varv. Det var 5 armhävningar, 10 burpees och 15 knäböj. Jag lyckades få ihop 8 varv totalt och jag tror inte mina ben varit så slut sen jag tog mig över mållinjen på Vasaloppet. Forsatte in på gymmet och körde på crosstrainern i 20 min, för att sen gå på 70 min Kettlebells.

Detta är en träningform där man under hela passet jobbar med dessa vikter. En 12 kilosvikt fick bli min utmaning, och jag måste säga att det var grymt jobbigt. Men så kul det var!!
Inte så konstigt att jag har träningsvärk idag alltså.. och det blir inte bättre av att jag har bokat tvättid nu på morgonen, och måste springa upp och ner i alla trappor från Björn Fransson på fjärde våningen ner till källaren.

Förra helgen satte jag mig på tåget upp till Stockholm, där det blev många kära återseenden!
Checkade in på kollektivet på Nybrogatan, där Emelie, Maria och Frida väntade.
En mycket trevlig helg som innehöll god mat, en tur på stan, fest och mycket trevlig sällskap!


Majsan på stan

I veckan har det blivit mest plugg och träning, och igår lämnade Fransson mig igen. Jag är inte bitter inte! Nu ska jag efter en mysig morgonpromenad i solen fortsätta skriva på en inte alltför rolig hemtenta. Ikväll har jag blivit hembjuden på middag till Anna, där mamma Helena är på besök =)

Trevlig helg <3


RSS 2.0